WWDC

En stor konferens som hålls årligen är WWDC, eller The Apple Worldwide Developers Conference. Platsen för konferensen är soliga Kalifornien i USA och vanligtvis är det Moscone Center i San Fransisco som fungerar som möteslokal för WWDC. I samband med konferensen presenteras ofta nya mjuk- och hårdvaror från Apple. Det var vid en WWDC som Iphone presenterades första gången. Det skedde år 2007 inför 5000 besökare av konferensen. Även de som inte är på plats personligen vid mötet, har möjlighet att se öppningen av WWDC genom internet. Före Steve Jobs avled 2011 var det han som höll i öppnandet, numera är det Apples nuvarande VD Tim Cook.

Nyheter vid WWDC 2016

 

200px-Tim_Cook_2009_croppedI juni hölls traditionsenligt WWDC i San Fransisco, där konferensen bjöd på flera nyheter. Redan före mötet spekulerades det i vad som skulle komma att presenteras. Är du intresserad av vad som spåddes och om siarna fick rätt kan du läsa mer i denna artikel Prognos: Det får vi se på WWDC 2016. Några av de nyheter och uppdateringar som presenterades var IOS 10, Siri och TV OS 10. Under 2016 kommer den största uppdateringen hittills för IOS 10 att påbörjas. En del stora förändringar kommer att ske, en del lite mindre. Apple säger att IOS 10 ska släppas hösten 2016, men betaversioner har släppts till allmänheten redan under juli månad. Apple uppgav också att den nya versionen av IOS 10 ska kunna köras på flera gamla enheter, dock inte på Iphone 4S. En annan nyhet var den om Siri, IOS-produkternas talande hjälpreda. Nu kommer hon även att finnas tillgänglig i din Mac.

Siri i din dator

Siri har hjälpt Apple-användare på Iphone, Ipad och Ipod-touch att skicka meddelanden, ringa och ställa in påminnelser genom rösten. Det stora, och som det länge har ryktats om, är att Siri från och med hösten 2016 även kommer att ta plats i din Mac. Siri har blivit mer ”intelligent” och du kan prata med henne mer detaljerat än tidigare. Be henne att hitta filer, fråga om hur ett visst ord stavas eller låt henne spara tidigare resultat på sökningar. Apple-TV har blivit allt mer populär att använda. Det är en mediespelare som trådlöst kan strömma filmer i full HD-upplösning. Nyheterna som presenterades på årets konferens var bland annat att Siri kommer att kunna hjälpa dig att söka efter en viss filmgenre och hon kommer även att kunna söka efter Youtube-klipp. På konferensen avslöjades det att det sammanlagt finns 6000 appar för Apple-TV. Nästa år i juni är det dags för en ny konferens, där nya uppdateringar och nyheter presenteras.