Om du inte har möjlighet att åka på en vetenskapskonferens

Vetenskapskonferenser är viktiga för både forskare, journalister, men också många företagare och vanliga människor. Vad kan du göra om du inte kan åka på vetenskapskonferenser, men ändå är vetgirig och vill lära dig mycket och få mer kunskap?

Vetenskap

Det är inte bara Nobelpristagare och kärnfysiker som är intresserade av vetenskap, kunskap och att få delta på en intressant föreläsning – många av oss är intresserade av ny kunskap att på olika sätt tillämpa i våra liv. Men det är inte alltid möjligt att delta på det sätt som vi skulle vilja, både utifrån profession, tid och självklart ekonomi. Det finns mycket intressant vetenskap, särskilt om psykologi, sociologi, marknadsföring, företagande och ekonomi, som är viktig för många företagare. Det visar sig att framgångsrika människor, företagare och innovatörer som Bill Gates, läser och lär sig mycket och inom olika ämnen. Om du är företagare kan du underlätta ditt liv genom att sälja fakturor till Fakturino.se – då får du mer tid till att lära dig nya saker och behöver inte stressa ifall en kund är sen med fakturan.

Gratis vetenskapskonferenser – TED Talk

Ett sätt att gratis kunna lyssna till olika vetenskapsmän, innovatörer, kända personer och delar från vetenskapskonferenser, är genom TED Talk. TED Talk är en Youtube-kanal som samlar viktiga föreläsningar, så att vanliga människor också kan få del av kunskapen. Det finns en mängd olika föreläsningar på TED Talk, allt från olika personlighetstyper, hur du upptäcker om någon ljuger, bra förhandlingstips, att vara introvert och ekonomiska tips utifrån olika synvinklar. TED Talk vinnlägger sig om att ha kvalitativa föreläsningar kring både stora och små ämnen. Vissa ämnen passar bara en del personer, som hur man kan läsa noter snabbare, men flertalet föreläsningar kan de flesta ha nytta av. Genom att förstå omvärlden och det sociala samspelet bättre, kan du lättare lyckas i både privat- och yrkeslivet. TED Talk är ett bra och miljövänligt sätt att ta del av mycket kunskap från soffan i vardagsrummet, om du av någon anledning inte kan åka på en vetenskapskonferens.

Böcker och tidskrifter

För att lära dig nya saker måste du medvetet läsa och utforska världen. Det spelar ingen roll hur gammal du är, du kan och bör alltid lära dig nya saker. Det gör dig också mer intressant som människa. Det enklaste sättet att lära sig nya saker är genom att läsa böcker. Böcker kräver dock tid. Ett tips är att lyssna på bra ljudböcker medan du kör bil eller joggar. Du kan också lära dig mycket genom att läsa olika magasin, både inom dina branscher och intressen men också inom nya ämnen. Om du aldrig seglat kan du läsa om att segla – och troligtvis lära dig något som du kan applicera i din privat- eller yrkesliv. Det finns många sätt att ta till sig ny kunskap, även om du inte har möjlighet att åka på vetenskapskonferenser eller föreläsningar.