Forum on Manual Medicine, eller FoMM, är en årlig konferens som anordnas av Svenska Naprapatförbundet. Konferensen är öppen för alla som arbetar inom manuell medicin, och förutom naprapater deltar även kiropraktorer och sjukgymnaster. Under de två senaste åren har konferens hållits i Stockholm med omnejd: år 2015 hölls den i Solna, och år 2016 kommer konferensen att hållas dels på Naprapathögskolan i Kräftriket i Stockholm, dels på Aronsborg konferenshotell i Bålsta. Årets tema på konferensen är ”Smärta – från vetenskap till klinisk expertis”.
Det man vill uppnå med temat för årets konferens är att ”binda ihop aktuell smärtforskning med klinisk praktik och manuell medicin”. Man vill också bevisa sambandet mellan ett biopsykosocialt synsätt och biomekaniska kunskaper. Under konferensens två första dagar kommer olika workshops att hållas i Naprapathögskolans lokaler, då tre stora namn inom manuell medicin kommer att föreläsa. Det handlar om professor Andy Vleeming, som är en av de främsta auktoriteterna i världen när det gäller smärta i ländrygg och bäcken, om Greg Leman, som är kiropraktor och fysioterapeut, och om Kjartan Vibe Fersum, som är fysioterapeut och som föreläste redan på Forum of Manual Medicine år 2015. Föreläsningen blev då mycket uppskattad, och han har därför återvänt även detta år. Dessa workshoppar har ett begränsat antal platser, och även om de är öppna för alla deltagare i konferensen får medlemmar i Sveriges Naprapatförbund förtur.
Efter onsdagen och torsdagen i Kräftriket börjar konferensens huvuddagar i Bålsta. Där kommer deltagarna förutom föreläsarna från workshopparna också att få lyssna på professor Lars Edvinsson, som är en av världens främsta experter på huvudvärk och migrän, och överläkare Thomas Lundberg, som är en av de främsta auktoriteterna i Sverige när det gäller smärta och smärtforskning. Dessutom gästas konferensen av Anja Pärson, som kommer att hålla en inspirationsföreläsning.
En konferens är ett bra sätt för olika företag och aktörer i samma bransch att knyta band och interagera, men om man vill skapa band mellan personalen internt på en arbetsplats bör man istället satsa på någon form av teambuildingaktivitet. Några som kan hjälpa företag med teambuildning i Stockholm är Teamout, som erbjuder roliga aktiviteter utomhus som skapar gemenskap och samarbetsförmåga på arbetsplatsen.